Wednesday, August 10, 2011

Betrapt
In Estland zijn er zo goed als geen officiele campings. Daardoor is het vaak behelpen en improviseren. Maar omdat je niet elke dag in de brousse kan slapen, heb ik mij vandaag voorgenomen om te fietsen tot aan een ´Ferienhaus mit Campingplatz´ zoals dat wordt omschreven in het routeboekje. De hele dag zit ik te fantaseren over een warme douche en een leuke camping. Na een loodzware etappe van 110 kilometer sta ik ergens midden in het veld. Eindelijk komt er iemand langs aan wie ik kan vragen waar die leuke camping is. Het meisje zegt dat ik de zandweg moet inrijden tot aan het laatste huis en dat het daar is. Als ik het huis gevonden heb blijkt dit een verlaten vakantiehuis te zijn. Ik besluit dat ik niet meer verder kan en zet de tent naast het huis neer, maak het eten warm en was mezelf in de rivier.

Het is schemerdonker, ik zit nog wat te lezen. Plots komt er een donkere Mercedes naar het huis gereden. Meerdere scenario`s zijn mogelijk. Komen ze mij beroven?

Ik loop naar de auto. Een man stapt uit. Ik probeer uit te leggen dat ik aan het camperen ben op een privaat terrein. Het blijken geen overvallers te zijn, maar de eigenaars van het vakantiehuis. Ik probeer hen uit te leggen dat het allemaal door dat routeboekje komt. Nee ik hoef helemaal niet te betalen om te camperen. Ze willen de sauna voor me opwarmen en me iets te drinken geven.


6 comments:

Sandra K said...

De sauna zal wel deugd gedaan hebben!
Hej Dan, ik kan amper volgen, iedere keer dat ik kijk zit je in een ander land!
Ik wens je nog veel moed en vooral veel mooie landschappen en toffe ervaringen.

Groetjes
Sandra van op 't werk.

Bennie ten Berge said...

Wij volgen je regelmatig en met veel belangstelling.
Dan,nog veel fietsplezier richting St.Petersburg.

Groetjes
Annie&Bennie ten Berge (fietsers uit Holland (Polen radweg R1)

Peter Arnou said...
This comment has been removed by the author.
Peter Arnou said...

knap gedaan Dan om dat Holiday-Inn bordje weg te photoshoppen.
Greetz vanuit Prince George
Peter

Lisette said...

Hoi Dan,

Jij maakt ook wat mee, zeg! Leuk om je avonturen te lezen. Wij zijn inmiddels ook weer een mooie vakantie-ervaring rijker: Canada was mooi! We wensen je nog veel fietsplezier!

groetjes, Patrick & Lisette

Gwen said...

Het is wel een spannende blog aan het worden zo! Net een thriller!
groetjes,
Gwen