Tuesday, December 13, 2005

Ho Chi Minh tot Long Hai

We zijn heelhuids in Vietnam aangekomen. Na wat knutselwerk bleken de fietsen weer rijklaar te zijn. Maar waren wij al rijklaar voor Vietnam? Het verkeer bleek ongelooflijk chaotisch te verlopen. Duizenden scooters die elkaar op alle (on)mogelijke manieren proberen te kruisen. We vragen ons nog steeds af wat je moet doen om een verkeersboete krijgen. We bedenken een plan om van deze chaos verlost te raken. Met een overzetbootje laten we ons naar de andere kant van de Saigon rivier brengen. Aan de andere kant is het niet veel rustiger. Het zijn vaak drukke wegen die ons van de ene naar de andere plaats brengen. Onderweg rusten we regelmatig aan de primitieve drankstalletjes. Aan spotprijzen eten en drinken we (voor ca. 2 euro kunnen we met z`n tweeen avondeten). Het volgende doel zijn de warmwaterbronnen van Binh Chau, waar we willen genieten van de thermale bronnen.

5 comments:

gwen said...

dag dan

gwen said...

Dag Dan en Monique,
Ik ben blij iets van jullie te vernemen en ik zal hier iedereen op de hoogte stellen. Mama heeft al gebeld vanuit haar exotische bestemming om te vragen hoe het met je gaat. Wij wachten hier nog steeds angstvallig op de bevalling van Riske. Maar volgens de vroedvrouw blijft het kind misschien nog wel een week op zijn plaats zitten....Veel fietsgenot!

gwen said...

Nog een keer; ik heb een beetje opzoeking gedaan en beide steden liggen helemaal noordelijk. Fietsen jullie even dat hele eind of heb ik het niet goed gesnapt. Hoe staat de moesson ervoor?

jetty said...

hallo Monique en Dan! We waren blij iets van jullie te horen. Het gaat er hier nogal primitief aan toe. Eerst vonden we geen internet, dan stond er heel veel volk te wachten, dan kregen we geen verbinding. Vanaf vandaag is er een computer in ons hotel. Er is hier niets te zien, maar ons hotel is wel goed. We gaan alle dagen in de hammam. Dat doet deugd, want het weer is de laatste dagen bar slecht. Niet voor buiten te komen, zo n stormweer. We kijken al uit naar jullie volgende berichten!

Karemijo said...

Het is hier ook één chaos, u wel bekend.
Voorlopig geen nieuwtjes of roddeltjes van dit front.
Ignace laat weten dat je je voeten moet drooghouden.
Hopelijk heb jullie meer succes met de banden dan vorige keer en dan Karin. (Drie keer platte band op 6 maanden en de vorige 4 jaar nooit).
Mira heeft geen inspiratie
Johanna vraagt of jullie geen foto's kunnen doormailen of op jullie website plaatsen, zodat we hier wat kunnen zien ook.
We zullen volgende week nog iets laten weten van ons bezoek aan Talitha, Aaron, Liam en Lieven.