Sunday, December 25, 2005

EtenWaarschijnlijk hebben jullie je al afgevraagd hoe en wat we hier zoal eten. En of je hier ook vegetarisch eten kan vinden.

Het basiseten van de Vietnamezen blijkt uit pikante noedelsoepjes te bestaan. Meestal drijven er enkele grote stukken vlees in van ondefinieerbare oorsprong. We moeten dan onherroepelijk terugdenken aan de honden die we in kooien achterop de brommer een laatste ritje zagen maken naar de slager. Tevens denken we dan aan de marktjes waar de halve varkenskoppen lagen uitgestald. Bij het zien van dit alles zou de grootste vleeseter meteen vegetarier worden. Wanneer we een noedelsoepje zonder vlees proberen te bestellen komen er handen en voeten aan te pas. In de kleine dorpjes is er meestal niemand die Engels begrijpt. Als we er op het einde van een vermoeiende fietsdag in slagen om aan een eetstalletje wat rijst en groenten te bestellen zijn we erg blij.

Maar soms hebben we geluk. Zoals enkele dagen geleden toen we in een klein steegje in Dalat een vrouw hartige pannenkoekjes zagen bakken. Het was nog lang geen lunchtijd maar we besloten om er toch enkele te proeven. Ze waren heerlijk!

1 comment:

gwen said...

Dag Dan en Monique,
Erg mooie beelden sturen jullie ons! Vooral dat kerstmannetje is heel schattig. Jammer genoeg waren jullie er op ons kerstfeest niet bij. Het was een erg geslaagde onderneming en iedereen gelukkig! Je hebt hier blijkbaar de opties gewijzigd want voorheen kon je enkel commentaar geven indien je een blogger was. Mama en ik hadden nogthans passwoorden maar we raakten er niet meer in de tweede maal. Zo verloopt alles eenvoudiger. Ik moet zeggen dat dit systeem blijkbaar erg goed werkt, of hebben jullie veel last van upload-problemen?
Groetjes,
Gwen en Seb en Nemo en X