Friday, February 12, 2010

Kookles!


Twee jaar geleden hadden we reeds kookles gevolgd in een sfeervol huis in Chiang Mai. Toch wilden we ons inschrijven voor nog een kookdag. Deze keer op de Thai Cooking Farm in een dorpje 17 km van Chiang Mai.
Het was een hele dag koken, lachen en smullen. Gestart zijn we op het plaatselijke marktje waar we uitleg kregen over rijstsoorten en sauzen. Vervolgens werd er in de moestuin van de boerderij verteld over de verschillende kruiden, groenten en fruitsoorten. En dan natuurlijk het belangrijkste: het koken. Iedereen had zijn eigen fornuis en kookgerei. We hebben het volgende klaargemaakt: rode curry met tofu, gele curry met kip, soep van kip in kokosmelk, Thaise groentensoep, kip in cashewnoten, springrolls en Pad Thai. Als dessert bananen in kokosmelk en mango met kleefrijst in kokosmelk. Uiteraard konden we niet alles opeten en hebben we een deel meegenomen voor op de nachttrein naar Bangkok.



1 comment:

anneke en wim said...

Dag Monique en Dan
Ik lees net jullie laatste bericht en dat ziet er inderdaad heerlijk lekker uit. Ik veronderstel dat je ons binnenkort uitnodigt om al jullie kunsten te tonen ;-).
Hou jullie goed en tot binnenkort!
Groetjes
Anneke en Wim